Preskocit navigáciu

Inžinierske a magisterské promócie


Inžinierske a magisterské promócie

6. júla 2017 sa v aule Akadémie ozbrojených síl (AOS) v Liptovskom Mikuláši uskutočnili promócie jej absolventov 2. stupňa externého vysokoškolského dvoj a trojročného štúdia. Štúdium celkom ukončilo 62 študentov. Z toho inžinierske štúdium absolvovalo 42 profesionálnych vojakov a 1 civilný študent, magisterské 10 profesionálnych vojakov a 9 civilných študentov. Inžinieri ukončili štúdium v akreditovaných študijných programoch Vojenské spojovacie a informačné systémy, Výzbroj a technika ozbrojených síl, magistri absolvovali v študijnom programe Bezpečnosť a obrana štátu. Rektor AOS doc. Ing. Jozef Puttera, CSc. v príhovore k absolventom povedal:“ Ambíciou AOS je garantovať vysoký štandard výučby študentov a vytvoriť podmienky pre jej rozvoj z dlhodobého hľadiska.“ Zdôraznil tiež, že akadémia pripravuje odborníkov nielen pre bezpečnostnú komunitu, štátnu a verejnú správu ale tiež pre súkromný sektor a absolventi z radov civilov sú dôkazom záujmu mladej generácie získavať vzdelanie na tejto vysokej vojenskej škole. Dodal, že AOS sa rozvíja ako vedecko-výskumné pracovisko, ktoré pôsobí v oblasti bezpečnosti štátu a podieľa sa na rozvoji vojenských strojárskych, elektrotechnických a informačných technológií.
Rektor odovzdal absolventom diplomy a vecným darom ocenil najlepších študentov v jednotlivých študijných programoch. Ocenení boli por. Mgr. Tatiana Falisová, Mgr. Roman Borovský (Bezpečnosť a obrana štátu), por. Ing. Michal Kováč, por. Ing. Marek Jakubčo (Vojenské spojovacie a informačné systémy), por. Ing. Jana Kochiárová a por. Ing. Ján Moravčík (Výzbroj a technika OS ).
„Absolvovanie vysokoškolského štúdia predstavuje len základný pilier ďalšieho odborného a osobnostného rozvoja“, povedal rektor a vyjadril prianie, že toto vzdelanie si budú noví inžinieri a magistri ďalej rozširovať.


Inžinierske a magisterské promócieInžinierske a magisterské promócieInžinierske a magisterské promócieInžinierske a magisterské promócieInžinierske a magisterské promócie 2

Autor: -hg- , Foto: autor - Dátum: 06.07.2017
Čítanosť: 6598
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share