Preskocit navigáciu

Generálporučík Macko na cvičení NATO-Georgia Ex 2016


Generálporučík Macko na cvičení NATO-Georgia Ex 2016

Na pozvanie gruzínskeho náčelníka generálneho štábu a veliteľa spojeneckého veliteľstva pre transformáciu sa v mene generála Maxima zúčastnil jeho prvý zástupca s delegáciou na dni pre významných hostí veliteľsko-štábneho cvičenia NATO-Georgia Exercise 2016. Cvičenie prebiehalo v novootvorenom gruzínskom Spoločnom centre výcviku a vyhodnocovania (JTEC) a jeho cieľom bolo predstavenie spôsobilostí gruzínskych ozbrojených síl počas ich transformácie.
V rámci zahraničnej cesty v Gruzínsku generál Macko navštívil aj vzdelávaciu inštitúciu Defence Institution Building School*. Tu pre príslušníkov gruzínskych ozbrojených síl a ďalších účastníkov kurzu vykonal prednášku na tému „ Transformácia Ozbrojených síl SR“. Slovenské skúsenosti z transformácie počas prístupového procesu do Severoatlantickej aliancie i prechodu na plne profesionálne ozbrojené sily boli gruzínskou stranou vysoko cenené.
Počas návštevy Gruzínska sa generál stretol tiež s gruzínskymi absolventami slovenského kurzu ISOC. Zaujímal sa o to, ako absolventi s odstupom času hodnotia kurz a akým spôsobom využívajú získané poznatky v praxi.


Generálporučík Macko na cvičení NATO-Georgia Ex 2016Generálporučík Macko na cvičení NATO-Georgia Ex 2016Generálporučík Macko na cvičení NATO-Georgia Ex 2016Generálporučík Macko na cvičení NATO-Georgia Ex 2016Generálporučík Macko na cvičení NATO-Georgia Ex 2016 2

Autor: OOd NGŠ , Foto: OS Gruzínska - Dátum: 28.11.2016
Čítanosť: 5047
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share