MILMEDKON 2024


MILMEDKON 2024

       V dňoch 2-3. októbra 2024 sa v priestoroch Akadémie ozbrojených síl SR uskutočnila odborná konferencia vojenského zdravotníctva „MilMedKon 2024“. Konferencia sa konala pod záštitou veliteľa vojenského zdravotníctva - hlavného lekára a riaditeľa Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok - FN.

       Konferenciu svojím úvodným slovom zahájil veliteľ vojenského zdravotníctva - hlavný lekár brigádny generál MUDr. Roman Jantoš, ktorého svojimi príhovormi k zúčastneným nasledovali zástupca náčelníka generálneho štábu OS SR generálporučík Ing. Ľubomír Svoboda a riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok - FN MUDr. Marian Križko, PhD., MPH, MHA. Po úvodných príhovoroch veliteľ vojenského zdravotníctva udelil vybraným profesionálnym vojakom odznak vojenského zdravotníctva za prínos a podporu pri rozvoji vojenského zdravotníctva.

       Odborná konferencia následne pokračovala prednáškami príslušníkov z vojenského zdravotníctva, ktorí sa podelili o svoje bohaté skúsenosti a najnovšie poznatky v oblasti vojenskej medicíny. Program konferencie obohatili aj odborníci z civilného sektora, ktorí priniesli inovatívne pohľady a prístupy v medicíne. Prednášky boli plné zaujímavých poznatkov, prípadových štúdií a inšpiratívnych riešení, ktoré môžu prispieť k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti pre profesionálnych vojakov.

       Výmena poznatkov, nové zážitky a budovanie kontaktov vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá rezonovala medzi všetkými účastníkmi. Odborná konferencia vojenského zdravotníctva MilMedKon sa stáva stabilnou platformou pre odborné diskusie a už teraz sa všetci tešíme na ďalší ročník v roku 2025, ktorý sľubuje ďalšie inšpiratívne stretnutia a nové témy na riešenie.



MILMEDKON 2024MILMEDKON 2024MILMEDKON 2024MILMEDKON 2024

Autor: nrtm. Boris Belák - Dátum: 02.10.2024
Čítanosť: 65
Verzia pre tlač

Skočiť na menu