Spomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstania


Spomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstania

V stredu, dňa 28. augusta 2024 sa v popoludňajších hodinách príslušníci 81.krídla Sliač na čele s náčelníkom štábu podplukovníkom Jaroslavom Bitalom podieľali na zabezpečení spomienkových aktov pri príležitosti 80. výročia SNP konaných v meste Sliač. Pietny akt prebiehal pri pomníku obetiam SNP na cintoríne v Hájnikoch a pri Pamätníku povstaleckých letcov v Kúpeľoch Sliač.

Spomienkového stretnutia pri príležitosti 80. výročia SNP sa zúčastnila primátorka mesta Sliač Ľubica Balgová, prednosta mesta Sliač Dušan Hruška, členovia Zväzu protifašistických bojovníkov a iní vzácni hostia. Spoločne tak vyjadrili úctu a poďakovanie hrdinským povstaleckým vojakom a partizánom brániacim povstalecké územie počas Slovenského národného povstania.

Podplukovník Jaroslav Bitala vo svojom príhovore pri Pamätníku povstaleckých letcov v Kúpeľoch Sliač pripomenul, že súčasťou týchto najvýznamnejších udalostí našich novodobých dejín, sa stalo aj letisko „Tri Duby“. Príslušníci 81.krídla Sliač sú dôstojnými pokračovateľmi tradície letcov a pozemného personálu z obdobia týchto pamätných dní.

Týmto si pripomíname pamiatku tých, ktorí počas Slovenského národného povstania stáli na strane pravdy, konali odvážne a v boji za slobodu národa obetovali to najcennejšie, svoje životy.

 

ČESŤ A SLÁVA HRDINOM SNP


Spomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstaniaSpomienkové stretnutie v meste Sliač pri príležitosti 80. výročia Slovenského národného povstania

Autor: zam. Vladimíra Tereňová , Foto: zam. Vladimíra Tereňová - Dátum: 06.09.2024
Čítanosť: 103
Verzia pre tlač

Skočiť na menu