Preskocit navigáciu

Veľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO


Veľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO

Vo štvrtok 22. júla 2021 navštívila veľvyslankyňa Spojených štátov amerických Bridget Brink Veliteľstvo Síl pre špeciálne operácie (VeSŠO) v Trenčíne, kde ju prijal veliteľ SŠO brigádny generál Branislav Benka. Stretnutím potvrdili dlhoročnú spoluprácu a silné transatlantické partnerstvo. Brigádny generál akcentoval záujem slovenských špeciálnych síl participovať na bilaterálnej spolupráci zameranej na pôsobenie v spoločných zahraničných misiách, spoločnom výcviku, vzdelávaní a vojenskej modernizácii. 
              Veľvyslankyňa Brink navštívila aj 5. pluk špeciálneho určenia v Žiline, kde ju zastupujúci veliteľ podplukovník Miroslav Modrocký oboznámil s úlohami pluku a operátori pre jej excelenciu pripravili ukážky používania primárnej a sekundárnej zbrane.
               Delegácia navštívila tiež martinské Stredisko civilno-vojenskej spolupráce a psychologických operácií, rovnako patriace do portfólia spôsobilostí slovenských špeciálov. Návštevu prijal zástupca veliteľa major Tibor Petríček a oboznámil ju s plnením operačných úloh v čase pandémie COVID-19. Počas návštevy sa veľvyslankyňa Brink stretla s americkým Civil Affairs Teamom pôsobiacim pri jednotke CIMIC a PSYOPS. 
               V piatok 23. júla sa k delegácii americkej ambasády a SŠO pripojila aj delegácia Veľvyslanectva Spojeného kráľovstva Veľkej Británie vedená veľvyslancom Nigelom Bakerom a spoločná aktivita pokračovala položením vencov pri malej chate nad dedinou Polomka pod hrebeňom Nízkych Tatier, kde sa ukrývali partizáni a príslušníci amerického Úradu pre strategické služby (The Office of Strategic Services - OSS) americkej a britskej národnosti počas Slovenského národného povstania.


Veľvyslankyňa Brink na návšteve SŠOVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠOVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠOVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠOVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IIVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IIVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IIVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IIVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IIIVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IIIVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IIIVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IIIVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IVVeľvyslankyňa Brink na návšteve SŠO IV

Autor: štábny nadrotmajster Martin Boháčik, VeSŠO, poručíčka Miroslava Mindárová, VeSŠO , Foto: príslušníčka VeSŠO, kapitánka Sylvia Šebestian, Igor Schneeweiss - Dátum: 10.08.2021
Čítanosť: 3817
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share