TASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení


TASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení

      Žilina 1. februára (TASR) – Velitelia Síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl Slovenskej republiky (SŠO OS SR) plukovník Jaroslav Krám a Síl pre špeciálne operácie Poľska generálmajor Sławomir Drumowicz podpísali v Žiline memorandum o porozumení. Vynikajúca vzájomná spolupráca sa podľa veliteľa slovenských špeciálov potvrdila na mnohých medzinárodných cvičeniach, spoločných výcvikoch a príprave pre Sily rýchlej reakcie NATO (NRF).
      "Takisto aj počas nasadení, najmä v Afganistane. Dnes sme túto spoluprácu opätovne potvrdili podpísaním memoranda o porozumení. Veliteľstvo Síl pre špeciálne operácie Poľska patrí a bude patriť medzi hlavných partnerov Síl pre špeciálne operácie OS SR. Teším sa na budúcu spoluprácu," povedal plukovník Krám.
      V memorande o porozumení je podľa neho ukotvená spolupráca naprieč celými špeciálnymi silami oboch krajín. "Od taktického stupňa až po operačné veliteľstvá, v detailoch sa venuje výcviku personálu komplexne, nielen operátorov. Zahŕňa aj súčinnostný výcvik, prípravu a školenie personálu, vzdelávanie, výmenu skúseností, výmenu špecialistov – dôstojníkov a poddôstojníkov špeciálnych síl. Ďalším bodom memoranda je nasadzovanie v Silách rýchlej reakcie NATO," priblížil veliteľ slovenských špeciálov.
      Doplnil, že podpísané memorandum nahrádza doteraz platné memorandum, ktoré definovalo spoluprácu slovenských a poľských špeciálnych síl iba na taktickej úrovni.


TASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení ITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení ITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení ITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení ITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení IITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení IITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení IITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení IITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení IIITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení IIITASR: OS SR: Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení III

Autor: TA SR a poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO , Foto: poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO - Dátum: 01.02.2023
Čítanosť: 1109
Verzia pre tlač

Skočiť na menu